onsdag 14 juli 2010

Jag har träffat Bolibompa-Markus!

Jag anser att Sveriges Television producerar väldigt bra barnprogram nuförtiden. Många av programmen är betydligt roligare än de program som går under beteckningen underhållning. Salong för alla åldrar och Dafo skulle till exempel lika gärna kunna gå på ”vuxentid”. Pomos piano vill jag inte heller missa. Men det allra bästa är ju Bolibompaprogramledarna. Med några få undantag är de helt suveräna. De bjuder på sig själva, de tar barnen på allvar och är lekfulla men aldrig larviga. Framför allt märks det att de har väldigt roligt hela tiden. Jag förstår inte hur de ständigt kan komma på nya idéer för det känns aldrig som att de går på tomgång. De blandar djupa och allvarliga ämnen med bus och lek och sång. Precis som det ska vara. Det känns som att jag under de senaste åren fått en rad nya vänner, som Nassim, Sara, Markus, Yankho, Stephan, Ylva, Nina och allt vad de heter. Därför blev jag eld och lågor när jag igår, kort efter att vi anlänt hos mamma och pappa, bläddrade i tidningen och såg en annons om att det idag skulle vara en föreställning med ett ”Magiskt rymdäventyr” med Markus och Nina från Bolibompa. Biljetter beställdes omedelbart!



Platsen för föreställningen var i slottsträdgården till Tjolöholms slott, en jättevacker plats där man kan bada, ha picknick, gå en guidad tur inne på slottet, eller bara promenera. Men nu var det som sagt teater som gällde.
Markus och Nina drog igång direkt och vi fick dansa, stampa i marken, klappa händerna, vicka på rumporna och ropa på polis.



Sedan började den magiska resan där vi med hjälp av en trollformel fick förflytta oss till olika planeter. Så fick vi till exempel besöka en djurplanet, en magisk planet och en rockplanet.



De vuxna fick också skratta åt assistenten Maggan som dammade av barnen och som inte kunde le för det hade hon inte gjort sedan 1973.



Det var full fart i 45 minuter, där publiken på olika sätt engagerades med sång och rop och rörelser. Har ni möjlighet att gå med era barn på den här föreställningen så gör det!

Efteråt fick man stå i en låååååååång kö för att få ett kort av Nina och Markus med deras autografer på, och den som ville kunde bli fotograferade med dem (sonen tvärvägrade som vanligt) och deras glada humör räckte till allihop, med små kluriga kommentarer både till barn och föräldrar. Snacka om proffs.

När allt detta var avklarat satte vi oss i skuggan med utsikt över näckrosdammen och åt glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar