tisdag 6 juli 2010

Fulbloggen:1 Källaren som Gud glömde


Fulbloggen rivstartar här med en bild av källaren som Gud glömde. Vi har bott i vårt hus i fyra år. Fortfarande står här (och i ett annat rum) oöppnade flyttkartonger. Någon som tror att vi saknar de prylarna och någonsin kommer att ta fram dem? En del av kartongerna rymmer dessutom inget annat än skräp som aldrig blev utrensat innan vi flyttade från fårt förra hus utan bara skyfflades ner i kartonger och följde med hit. Här finns också ett gigantiskt lager med kartonger som som olika saker har varit förpackade i. Varför sparar man sånt? Diverse trasiga tekniska prylar såsom datorer och digitalboxar kan man också snubbla på. Avfuktaren står mitt i alltihop med sin stilfullt ihoprullade orangea slang. Och en gungfåtölj som förpassades hit för ett par år sedan. Den skulle sedan skickas till någon loppmarknad, men nu står den alltså här. Papperskassar med böcker och gosedjur. En hög med gamla trasmattor. You name it. Hur har det blivit så här? En man som inte kan slänga någonting, och så jag som gärna slänger men som aldrig orkar ta tag i något. Och kanske den enklaste anledningen av alla. Vi har helt enkelt för mycket plats! Hade vi haft en mindre bostad hade vi varit tvungna att rensa.

Nåväl, en piffig detalj är i alla fall den fina fondtapeten med alpmotiv, som en härlig kontrast till tapeten i sju nyanser av gult. Tapeter kommer att få en egen avdelning i min fulblogg.

3 kommentarer:

  1. Och för att få oss att känna oss än äldre, den tapeten är som tagen från Sällskapsresan II - Snowroller. När "Stig-H" leker med tåg. Kunde nästan tro att scenen antingen är inspelad där eller så blev familjen så inspirerad att de köpte en likadan.

    P.S. Snart är den tapeten inne igen, garanterat! Så låt den sitta och var först med det nyaste!

    Kram på dig och bra initiativ med fulbloggen:) Fulölen var ju trots allt att föredra i reklamen enligt Robert Gustafsson.

    SvaraRadera
  2. Borde kanske bidra med något från mitt gamla hem, som du kanske minns. Det gröna taket i köket, de orange väggarna och röda skåpsluckorna. Och varje rum hade sin egna version av antingen medaljong- eller blomtapeter. Det var tider det!

    SvaraRadera
  3. Jorma: Vänta bara, här kommer härliga medaljonger och blommor vartefter...

    SvaraRadera