söndag 21 augusti 2011

You may kiss my ring

Här kommer ytterligare ett blogginlägg som knyter an till Taizéresan, men det beror väl på att jag fortfarande är alldeles uppfylld av dessa fantastiska dagar och alla fantastiska människor. Detta är dock ett ytligt och materialistiskt blogginlägg, knutet till mitt milda shoppingmissbruk.

En eftermiddag gjorde vi en utflykt till Cluny, denna ljuvliga lilla stad där man verkligen hamnar rakt in i kyrkohistorien. Det är inte någon stor shoppingmetropol - det finns väl egentligen bara en gata med butiker, men oj vilka butiker! Man bara måste besöka Pâtisserie & Chocolaterie Germain. Där räcker det med att titta i skyltfönstret för att kalorierna ska hoppa på en, men ack och ve så gott det är med smördeg och choklad och bär och vanilj och mera smördeg och choklad... Nåväl efter att ha avnjutit en stor café au lait och en smördegsgrunka med äpple, gick vi vidare och då liksom råkade jag hamna i en butik med smycken och fina konstverk.

När vi var i Paris ägnade vi ju säkert en timma, om inte mer, åt att hitta frimärken till våra vykort. Men här i denna affär fanns det gott om frimärken. Fast de var nu omvandlade till underbara smycken. Efter att ha klämt och känt och beundrat nästan varenda armband, halsband och ring så hittade jag den. La bague. The ring. My preciousssss



Alltså den är så himla fin så det är nästan kusligt. Och tänk att ha en liten ikon på handen, det är inte det sämsta.

Vill du ser mer frimärkssmycken - les bijoux timbres - kan du kolla in hemsidan här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar