fredag 26 oktober 2012

Hur har jag överlevt tidigare?

Jag var ledig förra veckan och ledigheten tillbringades hos mina föräldrar. Sådana vistelser brukar innebära en rågat mått av veckotidningsläsning. Inte av Se & Hör-typ utan mer Året Runt och Land. Det är så underbart med Året Runt, varje nummer är likadant, samma standarduppsättning av reportage och artiklar. Och så naturligtvis höjdpunkten: Våra bästa tips. För en bloggare är detta en outsinlig källa till inspiration och jag vet, jag vet, Jonas Gardell gjorde stora nummer av detta som ståuppare på åttiotalet så jag är inte ett dugg originell. Men nu är det 2012 and here we go.

Vi börjar med ett tips för bokhyllan.

Vill du spara dina pocketböcker, hela och dammfria? Gör som jag och lägg dem i gamla VHS-filmfodral! En normal pocketbok passar inuti dem. Se bara till att ta bort plastpiggarna på insidan. Har du inga egna filmfodral hittar du dem ofta på loppisar och prylmarknader.

Hmm. Här har vi verkligen lösningen på ett problem jag inte visste fanns. Hela poängen med att köpa pocket är väl att man inte bryr sig så mycket om hur den ser ut. Eller? Man vill åt innehållet för så lite pengar som möjligt. Jag köper inte pocket för att ha något snyggt i bokhyllan. Men tydligen är det ett problem att de blir dammiga och fula. Alltså ska jag gå på loppis, köpa gamla VHS-filmer, kasta filmen, skära bort plastpiggarna med risk för liv och lem (?) och sedan lägga in boken. För man vill ju absolut fylla sina bokhyllor med gamla VHS-fodral. De är så snygga och lustigt nog blir de inte dammiga. Jag undrar bara hur jag ska hitta rätt bok sedan. Eller ska jag göra fina omslag och etiketter och pula ner i plastfickan på VHS-fodralet. Detta tål att tänkas på. Kära läsare, det blir inget bloggande mer den närmaste tiden. Jag måste gå på loppis och handla fodral och sedan blir det pyssel med detta hela vintern. Dessutom måste jag köpa nya bokhyllor för fodralen tar ju mycket större plats än böckerna gör.

Vi går raskt vidare. Hur jobbigt är det inte att stå i duschen med balsam i håret som inte ska sköljas ur med en gång? Ja, jag vet inte - mitt korta hår behöver inget balsam, men tydligen är Anna-Greta djupt besvärad av detta. Lyckligtvis är hon en påhittig kvinna som funnit på råd, och hon är inte sämre än att hon delar med sig:
När jag duschar tvättar jag håret först. Sedan tar jag i hårbalsam, sätter på mig en duschmössa och låter balsamet verka medan jag duschar färdigt. Sedan är det bara att skölja ur.

Yes!!! Äntligen får jag användning för min gamla duschmössa som legat hemma hos föräldrarna sedan jag gick på lågstadiet. På den tiden, i början av 80-talet,  skulle man ha duschmössa på vintern. Jag har kanske varit ouppmärksam, men jag tror inte att duschmössan är ett obligatorium i barnens gympapåsar idag. Så här kommer jag alltså se ut i fortsättningen:


Tant Berta redo för duschen.
Slutligen har Ulla ett tips som kan vara helt livsavgörande.

För att inte förväxla mediciner i likartade förpackningar och flaskor, märker jag med permanent tuschpenna ut vad de ska användas till. Öra, mage, eksem, blodtryck, öga osv.

Jag vet inte vad Ulla handlar på för apotek men på mina mediciner står det redan vad de är bra för. Ulla kanske är väldigt konstnärlig av sig så att hon målar en blodtrycksmätare på blodtrycksmedicinen. Själv skulle jag på sin höjd kunna måla ett öga på mina ögondroppar. Betydligt knivigare vore det att illustrera medicinen jag fick i våras när jag fick problem med gallan. Och man kan ju bara gissa vad Ulla har ritat på sin makes förpackning med Viagra...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar